ŞEFTALİ KOKAN BİR YAZ- JODI LYNN ANDERSON || YORUM

12/26/2015 , BY Mosepati -



Kitap: Şeftali Kokan Bir Yaz
Orijinal Adı: Peaches
Yazar: Jodi Lynn Anderson
Yayınevi: Novella Dinamik
Çeviri: Bahar Çelik
Yayın Tarihi: Temmuz 2015
Sayfa Sayısı: 368
Tür: Young Adult, Romance, Chick Lit


Tam bir baş belası olan Murphy İçine kapanık, masum Birdie ve sosyetik güzel Leeda... Birbirlerinden her anlamda farklı olan Murphy, Birdie ve Leeda’nın hayatları hiç beklemedikleri bir şekilde bir yaz Darlington Şeftali Bahçesi’nde kesişir. İlk başlarda her ne kadar üçü de birbirinden uzak durmaya çalışıp birbirlerine karşı soğuk olsa da zamanla aralarında hiç kimsenin ya da hiçbir şeyin kolay kolay koparamayacağı bir bağ oluşur. Acaba bu bağ, bu üç genç kadının hayatındaki sorunları da çözmelerinde etkili olacak mı, dahası içlerindeki hissettikleri boşluğu doldurmaya bu bağın gücü yetecek midir? Bu yaz diğer yazlardan çok farklı olacak!                                            Şeftali Kokulu Bir Yaz, “arkadaşlar güzeldir” sözünün altının çizildiği, bütün farklara rağmen insanın birbirine tutunmasının değerini gösteren sıcacık ve samimi bir öykü. Anderson’ın hikâyesi, ergenliğin son çığlıklarıyla beraber, o yaşlara özgü sıkıntıları ve beklentileri dile getiriyor.                                                                                                                    Publishers Weekly                                                                                                                        Komik, özgün ve tam anlamıyla çok yaratıcı. Jodi Anderson’ın kalemi oldukça cezbedici. Şeftaliler kadar lezzetli ve tatlı bir hikâye.                                                                                                                          Booklist
(Tanıtım Bülteni)


Sanırım kitabı alanların ortak fikri baskısının kesinlikle şahane olduğu, güzel renklere sahip sert kapağı, pembe renkli sayfa kenarları ve mis gibi kokusu. Şeftali kokusu mu bilmem ama evet kitap mis gibi kokuyor..

Kitabın bu özellikleriyle mest olmuş halde Leah, Birdie, Murphy'i okuyoruz. Bu üç genç kız herkesin artık mutlaka haberdar olduğu şekilde kişilikleri birbirlerinden çok farklı. Birdie; utangaç, içine kapanık, kabuğundan çıkmamış, hayatı hiç görmemiş biri. Leah; zengin, güzel dışarıdan 'bu kız her şeye sahip' denecek biri ancak bir şeye sahip değil o da ailesinin sevgi ve şefkati. Murphy ise sevgisiz büyümüş hayat acımasız davranmış ve bunların sonunda da kendini koruyabilmek için 'sert biri maskesi' takan burnu havada, şımarık biri..



Bu kızların yolları şeftali bahçesinde kesişiyor ve yazı beraber geçiriyorlar.
Kitapta ele avuca gelecek bir olay olduğunu söyleyemem. Daha çok üç genç kızın bir diğeri üzerindeki etkileri, birbirlerini şekillendirmeleri , hayata adım adım beraber yol almalarını anlatıyor.

Karakterler içerisinde Murphy'i daha az sevdim ancak maalesef o diğer kızlar arasında daha fazla öne çıkıyordu. Dikkat çekmek için kendini fazla zorluyordu, bencildi ki okurken en zorlandığım tiptir. Leah ile arkadaş olmasına rağmen onun arkasından yaptığı oyun bardağı taşıran son damla oldu, beni daha da sinirlendirdi.

Leah ve Birdie'i sevdim. Arkadaşlıkları sevgileri çok masumdu. Birbirlerini bulmaları ve yaşadıkları ilişkiler.. Birdie'in şeftali bahçesinin geleceği için elinden gelen her şeyi yapışı nasıl güçlü bir karaktere sahip olduğunu ve gelecekte orayı nasıl güzel idare edeceğini gösterdi.

Çok fazla olayın olmadığı, kolay okunan kitap. Yazarın düşüncesi tahminince bu kitabı bir giriş kitabı yapıp karakterleri tanıtmak. Murphy faktörü olmasaydı kitabı daha fazla sevebilirdim.

                                   Puanım:

3 yorum:

  1. Kitabi sevmistim. Ama dedigun gibi bunu bir giris olarak goruyorum digerleri daha guzel olur beklentisinde ikincisini de aldim ilk firsatta okumak niyetim.. Gerci sevmesem de alirdim cunku gorunusu cok ilgi cekici :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci kitabı her ne kadar ilk kitaptan daha çok sevsem de mükemmeller diyemiyorum. Ama haklısın sevmeseydim de mükemmel baskıları içim yine alırdım/alırım. :)

      Sil
  2. Evet şuanda 3. serisi çıktı ki sanırım bunlar birbirinden bağımsız kitaplar.Ben okumaya sonuncusundan yani "Şeftali kokan bir aşk"tan başladım.Kitap aşırı derecede mis gibi kokuyor ve kalın kapağı sizin gibi beni de kendine hayran etti.

    YanıtlaSil