MOSEPATİ- 2015 YILI ENLERİM

1/01/2016 , BY Mosepati -


Her ne kadar neredeyse 5 ay gibi kısa bir süredir İnstagram hesabına sahip olup burada okuduğum gerek sevdiğim gerek sevmediğim kitapları yorumlasam da 2015 yılı içerisinde okuduğum kitaplar bunlardan çok daha fazlaydı.

Daha 2015'de iken 2016'a sayılı günler kalmışken hazırlıyorum bu yazıyı ama bu saatten sonra kitap okuyabileceğimi zannetmiyorum, bu listeye de girecek bir kitap da düşünemiyorum şu kısa zamanda.
Bu yüzden ben de yılı şöyle bir değerlendirmek istedim. Yıl içerisinde o kadar çok kitap okudum ki aynı türde çok sevip seçim yapamadım dolayısıyla bir kategoride birden fazla favorilerimi de ekledim. Hem bakarsınız siz de yeni yazar, kitap ve türlerle tanışmış olursunuz. Belli mi olur .))

EN İYİ DİSTOPYA: Bazen bir kitabı, seriyi çok seversiniz ama herkes tarafından bilinmez, tutulmaz. Asil Kan ve 2054 serileri de benim için böyleydi 2015 yılında. hiç bir beklentim olmadan başlayıp favorilerime yükseldiler. Kızıl Yükseliş ise başlarda sıkıldığım sonrasında ise çok sevdiğim bol heyecanın olduğu bir distopya.



EN İYİ FANTASTİK: Eon. Artemis Yayınlarından çıktığı için devamını beklemeye mahkumuz, bu yüzden çok sevsem de hala bekliyorum. Bir diğeri Seçilmiş Bedenler serisi. Bu seri tavsiye edebileceğim bir seri hazır yakında 4. kitap çıkıyor alıp okunmalı.

EN İYİ TÜRK YAZAR: Mithat Terje- Oda


EN İYİ HIGH FANTASY: 1 2 ve 4. kitaplar Dex'e ait seriler. Ben başka bir şey demiyorum zaten Karanlık Taç kitabının kapağını değil, orijinal kapak görselini koydum. Ama birbirinden şahane seriler, elinizde ise alıp orijinal dilinde okuyun kötü kapaklara da maruz kalmazsınız hem de beklememiş olursunuz.


EN MERAKLA BEKLEDİĞİM KİTAP: Kar ve Kül, Vahşi, Beni Yakma, Çifte Vuruş

EN MERAKLA BEKLEDİĞİM, ÇIKMAYAN:  Marrow, Eona, The Kingdom of Gods

EN İLGİNÇ GELEN: Kapan, Obsesif, Kayboluş, Oda, Kördüğüm, Keşke Senden Nefret Edebilseydim, Siyah Damar
 
EN BEĞENDİĞİM: Buradaki kitaplar kesinlikle okumalısınız dediğim kitaplar. İnstagram'da puan karmaşası yaşadığım kitaplar oldu ama o kadar sürükleyicilerdi ki bir çırpıda bitirdim dediğim en sevdiğim kitaplar.



EN ÇOK AĞLATAN: Kurtlara Söyle Eve Döndüm. İndirimde görüp almasam okumak aklımın ucundan geçmezdi. Bu kitabı alıp, okuyup beğenmeyen yok. Tavsiye ederim.

EN ALAMADIĞIM: Kralların Yolu. Çünkü 53 Lira

EN HAYAL KIRIKLIĞI: Kan Bağı serisi, Alaska'nın Peşinde, Kağıttan Kentler, Beni Seç serisi...

EN NEFRET ETTİĞİM: Kurucunun Kızı. Yapılan o kadar reklamdan sonra özgün ve sürükleyici bir kitap beklerdim. Piyasadaki tüm kitaplardan/distopyalardan cümleler alınmış, bir kitap oluşturulmuş adeta.

EN İYİ TARİHİ KURGU: Outlander serisi. İskoçya'ya bu kadar merakı olan biri olarak hem oraları gidip bir görmüş oldum bu seriyi okurken hem de güzel bir tarihi kurguya da doymuş oldum.

EN İYİ ÇİFT: Outlander'ın baş kahramanları.


jamie alexander malcolm mackenzie fraser ve claire

EN HIZLI OKUNAN : İnce de olan Epsilon Yayınları'ndan çıkan Gölgeler Diyarı üç saat gibi kısa sürede bitti.

EN KALIN KİTAP: Planlarıma göre bu yıl Kral Katili Günceleri serisini bitirecektim ama nerede. Başlayamadım bile. Olsun bu yıl sahip olduğum en kalın kitaplar diyeyim.

EN İYİ CHİCK LİT: Bu yıl çok fazla romantik- komedi okumadım ama bu dört kitabı okurken çok eğlendim.


EN İYİ ERKEK KARAKTER: Jerrico Barrons 😂

EN İYİ BAYAN KARAKTER: MacKayla Lane

EN SEVDİĞİM YAYINEVİ: Pegasus Yayınları

EN KALBİME GİREN YAYINEVİ: Novella+ Novella Dinamik

OKURKEN EN MUTLU OLDUĞUM KİTAP: Canım Köpeğim

DEVAMI OLMALI DEDİĞİM KİTAPLAR: Kafes, Kördüğüm, Keşke Senden Nefret Edebilseydim, Siyah Damar

EN BEĞENDİĞİM KAPAK:






2 yorum:

  1. Harika bir yazı olmuş, zevkle okusum notlarımı aldım :)
    Bu arada mitoloji kitabı olan Tanrıça serisi yazarı Aimee Carter kitaplarını okumalısın.
    Mısır Tarihine merakın varsa, Kleopatra'nın Kızı adlı romanı da okumalısın, harika bir anlatım var latince birkaç kelime bile öğreniyorsun.
    İskoçya'ya ve İskoçya Tarihine merakın varsa Monica McCarthy'nin romanlarını da öneririm.
    Polisiye ve geriim romanları seviyorsan Glenn Meade'nin Romanov Komplosu kitabını okumanı tavsiye ederim. Lakin okumadan önce biraz bilgilenmelisin konuyu daha iyi kavrarsın :)
    Nora Roberts bu sene keşfettiğim harika bir yazar ve Dolunayda Aşk adlı romanını okumalısın, hem romantik hemde polisiye bir arada.
    Sıcacık koltuğunda otururken elinde kahven , bacaklarında polar okuyabileceğin en sıcak roman olan Dağ Kulübesi- Robyn Carr kesinlikle okumalısın. İçin ısınıyor adeta...
    Sağlıcakla kal :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel ve benim de okuduğum kadarıyla katıldığım bir liste olmuş genel olarak,. Okumadımlarımı da yazdım bir kenara. Yeni yılda Kralkatili Güncesi'ne başlaman dileğiyle. :)

    YanıtlaSil